Paul Buitink benoemd als nieuwe Managing Director

Paul Buitink benoemd als nieuwe Managing Director

10 juni 2021 Nieuws 0

Alkmaar- 10 juni – Vandaag kondigt Aunexum Precious Metal Group aan dat Paul Buitink per 1 augustus start als Managing Director. Paul krijgt hiermee de dagelijkse leiding van de groep in handen. Ook heeft Paul een belang verworven in Aunexum. De benoeming is afhankelijk van goedkeuring door de toezichthouder.

“Na jaren van bouwen is Aunexum in een volgende fase aangekomen en heb ik besloten een stap terug te doen”, aldus de huidige Managing Director Vincent Kersten. Vincent zal als oprichter en aandeelhouder in de (nieuwe)rol van Uitvoerend Bestuurder betrokken blijven bij belangrijke initiatieven. Onder zijn leiding ontwikkelde Aunexum zich de afgelopen 7 jaar tot het grootste edelmetaalbedrijf van Nederland. 

Invulling geven aan zijn passie

Paul Buitink is een bekend gezicht in de wereld van goud en financiële alternatieven. Hij levert met regelmaat zijn bijdragen in de media zoals BNR Cryptocast en op zijn eigen Twitter- en YouTube-kanaal ‘Reinvent Money’. Ook was hij een van de initiatiefnemers van de depositobank, een full reservebank. Paul heeft (internationale) ervaring in edelmetaal opgedaan bij Goldmoney en werkte als Senior Commercial Manager bij Atradius. Door zijn grote kennis en netwerk kan Paul een bijdrage leveren aan de zichtbaarheid en verdere groei van Aunexum. Bij Aunexum verenigt hij zijn leidinggevende kwaliteiten met zijn passie.

Ambities

Het aantrekken van Paul Buitink staat in lijn met de grootse ambities van Aunexum. Oprichter Vincent Kersten “We zijn in de afgelopen jaren snel gegroeid, en verwachten de komende jaren nog een flinke ontwikkeling door te maken. We weten dat Paul de juiste persoon is om in deze fase sturing te geven”.

Paul Buitink: “Ik heb al kennis mogen maken met de fantastische mensen die zich iedere dag inzetten om de klanten de beste service te bieden. Ik ben dan ook enthousiast om de komende jaren samen met het team de ambities waar te maken.”

Groeipotentieel

De keten van edelmetaal is sterk in beweging. De toenemende aandacht voor het thema duurzaamheid zorgt voor een stijgende vraag naar de toepassingen waarin edelmetaal uit afvalstromen wordt teruggewonnen. En aan de andere kant is er bij particulieren een toename in de vraag naar edelmetaal als bescherming tegen geldontwaarding en internationale financiële instabiliteit.