Aunexum opent filiaal in Rotterdam

Aunexum opent filiaal in Rotterdam

2 maart 2020 Nieuws 0

Aunexum opent een nieuw filiaal in het Erasmushuis op de Coolsingel in Rotterdam. In deze Dudok-creatie groeide de Hollandsche Bank Unie uit tot dé goudbank van Nederland. Hoe mooi is het dat Aunexum juist op deze plek haar activiteiten uitbreidt.

Met deze stap zet Aunexum de handel in edelmetaal voort die teruggaat tot de oprichting van de Hollandsche Bank Unie in 1914. De Hollandsche Bank Unie (HBU) verzorgde vanuit het historische Erasmushuis (1939) aan de Coolsingel de handel in goud en ander edelmetaal. Het goud werd fysiek opgeslagen in haar kluizen.

De HBU was een zelfstandige bank waarvan alle aandelen in 1967 in handen kwamen van ABN, en later dus ABN AMRO. In 2009 fuseerde ABN AMRO met Fortis en werd ze door de Europese Commissie gedwongen de HBU te verkopen. Deze tak werd uiteindelijk overgezet naar Deutsche Bank. Na de overname van HBU door Deutsche Bank werden de posities in edelmetalen in Rotterdam afgebouwd en ondergebracht bij UBS in Zwitserland.

Het filiaal in Rotterdam zal worden geleid door Ron Schouten. Ron (62) werkte in het Erasmushuis voor HBU, ABN AMRO, Deutsche Bank, TOV Hazel en nu dus voor Aunexum.